Open hours: 8.00-18.00 Mon-Fri
Call Us Free 1 800 456 78 90

milf videos

Cellulitter rammer opptil 90% av kvinner. Det er en kjent tilstand og tilstanden kjennetegnes ved at huden kan se bulkete ut. Dette kan også kalles appelsinhud. Dette er ingen sykdom og man trenger ikke oppsøke lege. Men likevel oppleves dette sjenerende og er et kosmetisk problem for mange. Cellulitter oppstår i underhuden vår. Underhuden kalles også subcutis. Vi har tre lag i huden, vi
har overhuden (epidermis), lærhuden (dermis) og underhuden (subcutis/hypodermis). I epidermis har vi laget som hovedsakelig består av hudceller, mens i lærhuden har vi blodårer, nerver, svettekjertler, talgkjertler, hårsekker og elastin og kollagenproduksjon. Underhuden vår består av bindevev og fettvev, det er også det vårt største fettlager i kroppen. Mye væske samles også her. Det er disse ujevnhetene i underhuden som de fleste kvinner får. Noen cellulitter kan sees uten at man rører huden, mens noen cellulitter må man dra i huden for å se. Fettet vårt ligger i små bindevesrom mellom overhuden og musklene våre. Bindevevsveggene våre blir stivere og trekker seg sammen etter som årene går og dette endrer vår hudstruktur. Huden presser fettet sammen og dermed blir det en opphopning av væske og fett som gjør at huden ser bulkete ut. Denne tilstanden vises som oftest på lår, rumpe, mage og overarmer. Dette er en hudtilstand som ofte kommer i løpet av årene og ofte etter en graviditet. De fleste kvinner har cellulitter i en form for grad.

Cellulitter finnes i fire grader

Grad 1: Kompakt i utseende i avgrensende områder, denne typen vises kun når man klemmer huden med hendene.
Grad 2: Synlig i avgrensede områder, dette er ofte på grunn av dårligere sirkulasjon og gir kalde områder.
Grad 3: Disse er lett synlig. Huden er mindre elastisk og har nedsatt sirkulasjon
Grad 4: Denne er synlig hele tiden, og vil være smertefull om man rører den.

Cellulitter diagram

Årsaker til cellulitter

Arv: Cellulitter er arvelig. Det er genetiske faktorer som fordeling av kroppsfett, etnisitet, hudtykkelse og metabolismens hastighet.
Kjønn: Kvinner er mer utsatt.
Hormoner: Kvinnelige hormoner er med på å påvirke fordelingen av fett på kroppen vår. Når kvinner eldess vil østrogennivået vårt reduseres, dette bidrar til å endre hudens struktur. Men cellulitter kan ikke behandles med hormonterapi.
Alder: Huden vår blir mindre elastisk og blir tynnere når vi eldes, samtidig vil kollagen og elastinproduksjonen reduseres.
Livsstil: Ved lite fysisk aktivitet og dårlige matvaner øker risikoen for å få cellulitter.

Hvorfor er kvinner berørt og ikke menn?

Menn har tykkere hud enn oss kvinner, og fettcellene i underhuden er bundet sammen med bindevev som går på kryss og tvers. Men kvinner har bindevev som går vertikalt. Derfor er det lettere for kvinner å få cellulitter. Fettcellene får bedre mulighet til å bule ut, enn for menn som har de på kryss og tvers. Hos kvinner vil de legge seg over hverandre og derfor bli ujevne og gi denne appelsinhuden. Det er ikke slik at man må være overvektig for å få cellulitter. Både slanke og overvektige kvinner kan få synlige cellulitter. Men det viser at det er ofte sterkt overvektige kvinner som er mest rammet. Ofte yngre kvinner har mindre cellulitter, enn kvinner over 30 år. Det er selvfølgelig fordi desto eldre man blir svekkes kollagen og elastin i huden. Bindevevet i huden blir også mindre sterkt og derfor er det lettere for fettcellene å bule ut slik at huden blir ujevn. Også ofte kvinner over 30 år er mer inaktive enn kvinner hunder. Derfor lagres også mer fett i underhuden. Men det er selvfølgelig en individuell sak, alle kan få cellulitter, uavhengig av kroppsfasong, og alder. Det handler om hvor fettet lagres i kroppen, hudtykkelse og hvor sterkt bindevev hvert enkelt individ har.

Forebygge

For å forebygge at man ikke skal få cellulitter hjelper det et å ha et sunt kosthold. Det å spise mye frukt og grønnsaker, samt fiberrik mat, drikke mye vann og ikke minst spise proteiner. Det er også viktig å ha fysisk aktivitet i hverdagen. Trening bidrar til at musklene våre blir faste og at huden blir stram. Dette vil gjøre at fettvevet blir forbrent og vil være et godt tiltak for å redusere cellulitter. Også ved større muskler, har ikke fettvevet like god plass til å lage en cellulitt. Også ved å slutte å røyke kan huden bli bedre. Røyk gjør at huden blir mindre elastisk og dermed kan forverre en cellulitt. Hudpleie og elektriske stimuleringer gir også gode resultater. Ved å stimulere muskler eller fettvev med enten laser eller lymfedrenasje vil det forbedre cellulitten. Da cellulitten sitter i underhuden kan ingen krem penetrere så langt ned at det vil bedre en cellulitt. Men da vil en laser, massasje eller lymfedrenasje stimulere alle hudllagene og dermed kan det forbedre en cellulitt. Å øke blod- og lymfesirkulasjonen vil stimulere huden slik at væskeansamlinger forsvinner. Huden vil dermed se glattere ut etterpå. Det vil ikke fjerne appelsinhuden permanent. Men det kan hjelpe å øke bindevevets tetthet og fjerne avfallsstoffer. Det kan også være med på å fjerne fettopphopninger. Om man er i en grad 4 ved cellulitter kan den kun forbedres i det at cellulitten ikke vil være vond lenger. Desto raskere man behandler en cellulitt kan den få best resultat. En cellulitt i grad 1 kan forbedres såpass godt at den nesten blir usynlig. Dette er fordi den ikke har satt seg sikkerlig i fettvevet enda.

Massajse og lymfedrenasje.

Selv om en cellulitt ikke kan smøres bort med hudpleie er det ingredienser som hjelper mer, enn andre. Stoffer som hjelper kroppen å bryte ned fett, denne prosessen kalles lipolyse. Ingredienser som ofte brukes for å starte en lipolyse prosess er koffein, aminofylling eller L-karnitin. Disse stoffene virker aktivt, slik at om du slutter å bruke kremen vil ikke huden se like glatt ut lengere. Men så lenge man bruker den kan huden se glattere ut. Dette er ingen garanti, men den kan se glattere ut. Ellers har man andre ingredienser som styrker kollagenet vårt, og gjør huden tykkere. Dette er ingredienser som retonoider (eks. Retinol A).
Alt i alt kan ikke cellulitter fjernes permanent, men den kan reduseres og se bedre ut. Det er mye du kan gjøre selv, som å trene, ha en sunn livsstil og drikke masse vann. Trene spesielt styrke for rumpe og lår. Alt dette i kombinasjon av behandling av tidlig cellulitt kan redusere den slik at den ikke er synlig lenger.

23år. Utdannet hud- og kroppsterapaut ved Beauty hudpleieskole og har studert ernæring og helse ved Høyskolen Kristiania

Leave a reply